Acest articol este scris pentru a-mi spune propria-mi parere,
generalizand sau folosind o poveste ireala, cu eventuale personaje
fictive. Orice asemnare cu persoanele reale este o coincidenta.

Ce inseamna sa fii invingator?

 

Constantin Noica
Constantin Noica
Atunci cand un invingator iti cere sa te rogi pentru el, 
inseamna ca iti ofera victoria sa. (Constantin Noica)

Asadar, ca sa fii un invingator trebuie sa muncesti foarte mult. Indeajuns de mult incat sa simti ca nu ai castigat o “victorie“, ci un munte de respect de sine. Ai reusit sa castigi increderea pe care ti-ai pierdut-o muncind si antrenandu-te. Ai reusit sa castigi inapoi dragostea pentru ceea ce te-a adus pana aici! Ai reusit sa lasi in spate orice greutate survenita pe parcursul lungului drum, si puterea sa treci peste greutatile mult mai mari ce vor veni. Si esti constient de asta!

 

Ce inseamna Victoria?

Un simplu search pe google m-a adus la aceasta imagine:

Pai da! Pentru ca victoria a fost si va fi mereu a celor “cu bani”. Victoria este si va fi mereu a celor ce fac lucruri sa se intample prin diverse metode barbare sau ilegale. Victoria mereu va fi a celui ce detine informatia si nu o raspandeste. Victoria este direct proportionala cu numarul centilor ce au fost investiti pentru a o avea. Victoria nu iti aduce satisfacii de lunga durata, pentru ca daca priviesti acel moment cand ai obtinut o victorie… cat e de frumos… de nu s-ar mai termina niciodata… si BOOOM!!! Gata. Aia a fost. Ce faci acum? Mai cauti o victorie!

 

Invingator vs Victorie.

Din punctul meu de vedere, o victorie in viata are oricine. Indiferent ca a trisat la un meci de poker sau a gasit un portofel pe strada. Tot victorie se numeste…

Dar ca sa iesi invingator din viata asta, trebuie sa muncesti al dracului de mult. Trebuie sa iti fixezi un tel. Si de obicei, il fixezi fix in varful celui mai abrupt si mai inalt munte. De ce faci asta? Pentru ca esti constient ca vei face tot posibilul sa ajungi cat mai aproape. Si tine minte de la mine: cand ai ajuns in varf, te stergi de sudoare si cauti urmatorul munte de 3 ori mai abrupt si mai inalt. De ce? Pentru ca asta inseamna sa fii un invingator! Sa-ti depasesti conditia si sa mergi cat mai sus, depasindu-ti atat standardele cat si conditia de simplu om.

Deci, ce vrei sa fii?

Un simplu om ce se alege cu cate o victorie din cand in cand, sau vrei sa fii un invingator si sa te transformi intr-un zeu al propriilor conceptii si trairi?

Un om de nimic cu sanse reale sa fie dat la o parte de un “victorios” mai mare(cu mai multi bani sau pile), sau un om puternic ce a castigat prin forte proprii tot ce are, si pe care nu il poate inlatura, pentru ca TOTI stiu unde si care ii este locul?

Daca la intrebarile astea raspunsul tau este INVINGATOR, atunci te sfatuiesc sa incepi inca de pe acum sa iti stabilesti prioritatile, si sa te apuci de munca. Iti spun asta pentru ca raspunsul tau e corect!

 

Advertisements

One thought on “Invingator vs Victorie

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s